Kim Leine.
Ny storslått roman fra vinneren av Nordisk Råds Litteraturpris!

Vinneren av Nordisk Råds litteraturpris lanserer sin nye roman "Rød mann/Sort mann" i Norge!

Endelig kommer oppfølgingen av Kim Leines prisbelønte roman  "Profetene i Evighetsfjorden" .  Romanen heter "Rød mann/Sort mann". 

Dette episke storverket behandler den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Vi følger alle dem som frister lykken i det nye landet: guvernøren og de militære, leger, prester, skipskapteiner og håndverkere, men også desertører, tyver og horer. Sjelden har en forgangen tid blitt beskrevet med slik sanselighet, innsikt og humor.

Velkommen til et møte med en fascinerende forfatter som skal samtale med  Anne Fløtaker om en roman som har fått strålende omtale,  og som mer enn oppfyller forventningene som oppfølger av "Profetene fra Evighetsfjorden", som Leine fikk Nordisk Råds litteraturpris for. 

Fra anmeldelsene

«Leine maler landskapet fram gjennom ulike årstider, fra land og sjøside, i storm og stille. I det hele tatt forener han sakkunnskap og kreativ fantasi, fakta og fiksjon på en unik måte. På sett og vis gjør han Grønlands-naturen til bokens egentlige hovedperson. (...) Etter Profetene i Evighetsfjorden antydet Leine at den var første bind i en påtenkt trilogi. Årets roman overgår nærmest den første i bredde og intensitet. Når kommer bind tre? Kanskje de høytflygende grønlandske ravnene vet noe. Vi er mange lesere her nede, og vi vil ha mer!»
Arne Hugo Stølan, VG

« Det har blitt en svært mektig leseopplevelse, spennende og underholdende (...) Jeg kan ikke huske å ha vendt sidene så hurtig om i en historisk roman på 602 sider før.»
Stein Roll, Adresseavisen

«Med episk driv, sterke fargar og alle tenkjelege kroppsvæsker målar han eit menneskeleg og politisk drama på breitt lerret. (…) Her er det berre å gle seg til den tredje og siste romanen.» 
Marta Norheim, NRK P2

«Magisk (...) Kim Leine har overgått seg selv.»
Jyllandsposten

"Leine demonstrerer nok en gang at han er en gigant (...)"
Dagbladenes Bureau

«Det er ei historie som stinkar, både bokstavleg og i overført forstand. Av sveitte, brennevin, lik og død. Og av etnisk hovmod, religiøs fanatisme og rasisme.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«En flott historie med stor takhøyde.» 
Politiken

"Kim Leine i arktisk toppform."
Berlinske

«Ifølge Leine skriver han på et tredje bind om kolonialiseringen av Grønland. Den gleder jeg meg til, når jeg bare har fått summet meg litt. For dette er sterk kost.» 
Cathrine Krøger, Dagbladet


«Intenst og fargerikt om erobringen av Grønland (…) Kim Leines nye roman, Rød mann/ sort mann, er en genistrek. (…) På imponerende vis forenes saftig fortellerkraft med historiske realiteter i en fargerik og nyansert, til tider grufull, men svært intens roman»
Astrid Fosvold, Vårt Land


 

Nyhetsbrev

Du modtager om lidt en mail, hvor du skal bekræfte tilmeldingen!

Lukk
Schæffergården Lysebu