Lysebu-billede

av Per Kirkeby

Per Kirkebys praktfulle maleri "Lysebu" henger i Skogsstuen på Lysebu, og er malt til dette rommet. Bildet er en gave fra kunstneren og Stiftelsen Sat Sapienti, og ble avduket av HM Dronning Sonja 18. februar 2002. 

Per Kirkeby har malt et stort bilde på 3 ganger 2 meter spesielt for den ene av Lysebus spisesaler, Skogstuen. Prosjektet startet i desember 1999 da Lysebus nye spisesaler ble innviet. Etter forslag fra arkitekten, professor Arne Henriksen, ble Per Kirkeby kontaktet om en kunstnerisk utsmykning av rommet. Takket være generøse gaver fra den norske stiftelsen Sat Sapienti og det danske Augustinusfonden og stor velvillighet fra kunstnerens side, kunne prosjektet settes i gang. To år senere var verket fullført og ble avduket av H.M. Dronning Sonja 18. februar 2002.

- Etter et slagtilfelle valgte Kirkeby bort mange oppdrag for helt å kunne konsentrere seg om å male, noe som han gjorde med større alvor og kraft enn noensinne. For Fondet var det viktig å finne en kunstner som kunne lage et maleri som hadde en kraft som kunne stå i dialog med Arne Henriksens flotte trearkitektur og den storslagne naturen som en ser gjennom de store vinduene i spisesalen. Det var en krevende oppgave, som vi nå kan konstatere at Kirkeby har løst med bravur. 

Nyhetsbrev

Du modtager om lidt en mail, hvor du skal bekræfte tilmeldingen!

Lukk
Schæffergården Lysebu