Koncert med norske Trondheim Sinfonietta

Trondheim Sinfonietta kommer til Schæffergården!

Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde glæder sig til at kunne præsentere Trondheim Sinfonietta på Schæffergården den 01.02.18. 

 

Kombiner en flot koncert med at spise i vores hyggelige restaurant Wohlert. 

Du kan bestille bord på Schæffergårdens hjemmeside http://www.schaeffergaarden.dk/booking/eller på telefon 61926219. Husk at oplyse, hvor mange I er og at I skal deltage i koncerten, så sikrer du dig en god plads i koncertsalen også!  

 

Trondheim Sinfonietta (TSi) er et kammerensemble med samtidsmusikk som spesialfelt. Ensemblet ble startet i 1998 av musikere i Trondheim Symfoniorkester.

TSi ble startet fordi at man opplevde at det manglet en viktig og profesjonell arena for framføring av ny musikk i Midt-Norge. Ensemblets viktigste målsetting er å framføre samtidsmusikk og musikk fra det 20. og 21. århundre, men de medvirker også i mer tradisjonelle sammenhenger. Ensemblet på 12 personer har en fleksibel og varierende besetning bestående av profesjonelle musikere fra hovedsaklig Trøndelagsregionen.

Begrepet samtidsmusikk har gjennomgått større endringer siden man beveget seg fra senromantikk til tolvtone og atonalmusikk til idag. De siste 20 årene har samtidsmusikkbegrepet løsrevet seg fra den rent klassiske retningen til å bli til en sjangerblanding av klassisk, jazz, elektronika og andre utrykk. Utviklingen har ført til at TSi har utviklet større bredde i sjanger og uttrykk. Ensemblet ønsker å treffe en bred målgruppe, fra barn til godt voksne, og samarbeider gjerne med andre kunstarter. Trondheim Sinfonietta liker å eksperimentere med uventede måter å møte – eller finne – publikum, og utforsker ofte utradisjonelle måter å formidle musikk på.

I 2018 har ensemblet 20-årsjubileum og det markeres blant annet med en nordisk turne til Island, Færøyene og Danmark.

Program for koncerten

  • Partita av Sunleif Rasmussen 
 
  • Ab Uno av Lasse Thoresen

 

  • Main Drag av F. Rzewski

 

  • Kuki No Sukima av Hilmar Thordarson 
 

Nyhetsbrev

Du modtager om lidt en mail, hvor du skal bekræfte tilmeldingen!

Lukk
Schæffergården Lysebu