Per Kirkeby
Skulpturavduking og miniseminar

Ny Carlsbergfondet har skjenket Lysebu en skulptur av Per Kirkeby

Per Kirkeby: ”Thøger Larsen” (2015). 270 x 105 x 70 cm. Skulpturen er en gave fra Ny Carlsbergfondet, og vil bli plassert ved inngangspartiet på Lysebu. Avdukingen skjer mandag 24. april 2017 kl. 15.00.   

I forbindelse med avdukingen vil det arrangeres et miniseminar av en dryg times varighet om Per Kirkebys kunst, ledet av Karin Hellandsjø og med bidrag av Mikkel Bogh, direktør ved Statens Museum for Kunst, og Øystein Ustvedt, Nasjonalmuseet. Ny Carlsbergsfondets ledelse deltar samt fremtredende representanter fra norsk kunstliv, 

Thøger Larsen er i Danmark mest kjent som den danske sommers poet gjennom sanger som: «Du danske sommer, jeg elsker dig» og  «Danmark, nu blunder den lyse nat». Derfor blir det både allsang og solosang. Den kjente danske sopranen Susanne Elmark leder an. Skuespilleren Morten Jostad bidrar også i programmet. 

Som kulturinstitusjon med formål å formidle kunnskap om Norge til Fondets danske stipendiater, er Lysebus fremste oppgave når det gjelder kunst, å vise norske kunstnere. Denne oppgaven ivaretas gjennom samarbeidet med Henie Onstad Kunstsenter, som generøst har lånt ut 150 viktige verker fra sin samling. Dette unike samarbeidsprosjektet har etableret Lysebu som et sentralt, permanent utstillingssted for kunst deponert fra Henie Onstad Kunstsenter. Men Fondets dansk-norske oppdrag krever også at dansk kunst synliggjøres. Fondet har valgt Per Kirkeby til å sette den danske aksenten på Lysebu.
 
Per Kirkebys er fra før representert i vår samling med det monumentale maleriet ”Lysebu” , avduket av HM Dronning Sonja 18. februar 2002. Verket var en gave fra kunstneren og stiftelsen Sat Sapienti. I samme lokale henger også grafikk av Kirkeby, en gave fra Louisiana, og utlånt grafikk fra Henie Onstad kunstsenter. Det er til stor glede for Fondet for dansk-norsk samarbeid at Ny Carlsbergfondet nå også bidrar med en skulptur av samme kunstner.

Mandag 24. april 2017

15:00 Avduking av Per Kirkeby: ”Thøger Larsen” (2015)
15:10 Lett servering
Seminar  
15:45 Velkomsthilsen
  Karin Hellandsjø, prosjektleder
15:50 Tale fra giveren
  Karsten Ohrt, direktør, Ny Carlsbergfondet
16:00 Historie, rum, natur: Per Kirkeby og skulpturen
  Mikkel Bogh, direktør, Statens Museum for Kunst
16:20 Spørsmål og diskusjon
16:30 Den betydning som Kirkebys malerier fikk for revitalisereingen av forestillingen om en nordisk identitet i samtidskunsten, og for norske kunstnere 
  Øystein Ustvedt, kurator, Nasjonalmuseet
16:50 Spørsmål og diskusjon
17:00 Avslutning

Nyhetsbrev

Du er påmeldt vårt nyhetsbrev!

Lukk
Schæffergården Lysebu